Adaspolo ba Morgh

Afghanskt ris med kyckling
 
 
Ingredienser:

3 kycklingbröst

300 g ris

50 g linser

2o g russin

½ paprika

1 tsk salt

1 tsk kummin

 

Gör så här:

1.       Tvätta rent riset och blötlägg det i vatten 1 timma innan tillagning.  

2.       Koka upp rent vatten i en stor kastrull.

3.        Häll riset i det kokande vattnet och låt det koka cirka 15 minuter.

4.       Slå bort vattnet genom i en sil.

5.       Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg i linserna och låt dem koka cirka 15 minuter.  
Slå av vattnet från linserna genom en sil.

6.       Stek russinen med lite olja i en stekpanna cirka 2 minuter.

7.       Värm kastrullen lite. Lägg riset, linserna och russinen i kastrullen. Häll lite olja och salt ovanpå riset.

8.       Lägg ett tyg över kastrullen och lägg på locket.

9.       Låt riset ånga i cirka 15 minuter.

10.   Stek löken tillsammans med kycklingbrösten cirka i oljan i 15 minuter.

11.   Tillsätt tomatpurén, paprikan och saltet.

12.   Låt det puttra cirka 10 minuter.

13.   Lägg upp risblandningen på ett fat och lägg kycklingen ovanpå.

 

 

Bild: Jackson 

Taggar: Afghanistan, adaspolo ba morgh, afghansk, afghanskt, bröstfilé, kummin, kyckling, kycklingbröst, kycklingbröstfilé, linser, paprika, ris, russin;

Kommentarer :

#1: Anonym

Massa frågor...
Hur mycket lök och vilken sort?
Ska man inte ha saltat vatten till linser och ris?
När riset ångas, ska plattan vara avstängd?
Hur mycket tomatpuré ska man ta?
Jag står och lagar nu och får gå lite på gissningar men hoppas att det blir gott. 😊

skriven
#2: Anonym

Massa frågor...
Hur mycket lök och vilken sort?
Ska man inte ha saltat vatten till linser och ris?
När riset ångas, ska plattan vara avstängd?
Hur mycket tomatpuré ska man ta?
Jag står och lagar nu och får gå lite på gissningar men hoppas att det blir gott. 😊

skriven

Kommentera inlägget här :