
INGREDIENSER:
· 10 kycklingben
· 3 ägg
· 8 dl mjöl
· 5 dl Corn Flakes
· ½ l vinäger, 2 L vatten
· ½ l yoghurt
· Salt
· Kryddor: 2 tsk svartpeppar, 2 tsk curry, 2 tsk ingefära, 2 tsk paprika pulver, 2 tsk Sju kryddor (arabisk krydda)
GÖR SÅ HÄR:
1. Gör en marinad av 2 l vatten, ½ l vinäger, ½ l yoghurt, 1 tsk salt, 1 tsk svartpapper, 1 tsk curry, 1 tsk ingefära, 1 tsk Sju kryddor, 1 tsk paprikapulver i en djup skål och blanda ihop.
2. Lägg kycklingbenen i marinaden och låt det står i kylskåpet i en dag.
3. Krossa Corn Flakes och blanda med mjöl och 1 tsk svartpapper, 1 tsk curry, 1 tsk ingefära, 1 tsk Sju kryddor, 1 tsk papprika pulver och en nypa salt.
4. Knäck äggen i en skål och vispa ihop med en nypa salt och peppar.
5. Lyft upp kycklingen ur marinaden och låt den rinna av.
6. Vänd kycklingen först i äggblandningen och sedan i paneringen (Corn Flakes med mjöl och kryddor).

7. Fritera helst kycklingen i en fritös, för då blir den bäst. Annars i en hög kastrull med kokande olja, men då bör kycklingen först kokas i vatten innan den paneras.
8. Fritera ca 20 minuter.
Njut av chef Ahmed Eyadas goda mat. :)