
Ingredienser:
· 3 - 4 benfria kycklingfiléer
· 1 krm svartpeppar
· 1 krm salt
· 1 burk majssirap (400 g)
· 3 ägg
Sås:
· ½ dl olivolja
· ½ kkp brunt socker
· 1 dl ketchup
· ½ kkp vit äppelcidervinäger
· 2 msk soja
Gör så här:
1. Hetta upp ugnen till 250 grader.
2. Vispa upp äggen i en skål och häll upp majssirapen i en annan skål.
3. Skölj kycklingen och skär i tärningar.
4. Krydda med salt och peppar.
5. Värm olivolja i en stor stekpanna till mellan temperatur.
6. Doppa kycklingen först i majssirapen och sedan i äggen.
7. Stek tills kycklingen är brun på alla sidor.
8. Lägg kycklingen på ett hushållspapper (typ Torky) på ugnssäkert fat, så att papperet absorberar oljan.
9. Blanda alla ingredienser till såsen.
10. Tar bort hushållspapperet.
11. Häll såsen över kycklingen och ställ in fatet i ugnen. Gratinera i 30 - 40 minuter.
12. Servera med ris.
Geita Youseff
Bild:
http://www.femme.se/bambi/files/2011/03/kyckling-med-stsur-ss_136880331.jpg