Vitkålsspagetti med kycklinggryta


Skär vitkålen med en osthyvel. 
Fräs i lite olja. 
Smaka av med salt och peppar. 
Hacka storbladig persilja eller annan bladgrönsak och blanda ner det i "spagettin". 
 
 

Fräs lök och vitlök tills den är mjuk och genomskinlig. 
Skär morötter i smala bitar och blanda ner dem i löken. 
Tillsätt en mugg vatten och två stora skedar tomatpasta. 
Tillsätt 2 buljongtärningar och rör om. 
Tillsätt 2 dl sojabönor. 
Låt puttra cirka tio minuter. 
Rör ner ca 1-2 dl matlagningsgrädde och låt koka upp. 
Krydda efter smak. 
 
Servera. 

Jättegott och hälsosamt. 👍🏼😊
 
 
 
 
Taggar: LCHF, glutenfri, glutenfri pasta, kycklinggryta, pasta, sojabönor, vegetarisk, vitkål;

Ndizi na nyama ya ng`ombe - från Burundi

 

Matbananer med nötkött från Burundi

 

 

Ingredienser:

·       10 matbananer

·       ½ kg nötkött

·       2 tomater

·       3 msk vegetabilisk olja

·       1 tsk curry

·       2 gula lökar

·       3 klyftor vitlök

·       1 tsk röd chilipeppar

·       ¼ tsk svartpeppar

·       1 tsk salt 

 

Gör så här:

1.       Skär bananerna och skär dem i bitar.

2.       Skär nötköttet i små bitar.

3.       Hacka lökarna och tomaterna.

4.       Mosa eller pressa vitlöken.

5.       Häll oljan i en kastrull och sätt på spisen tills oljan är varm.

6.       Stek kryddorna och köttet tills köttet är brunt.

7.       Blanda bananerna med köttet och kryddorna.

8.       Tillsätt salt, rödchilipeppar och svartpeppar.

9.       Rör om väl och häll i en kopp vatten.

10.   Koka upp, men inte så länge så att bananerna blir mosiga.

11.   Smaka av.

12.   Servera en sallad och något som du gillar att dricka.

 

Sandra Norberg

 

Bild: http://1.bp.blogspot.com/-aZo4Ok7mBAc/U0AddyDcZpI/AAAAAAAAFfk/7fQewfMi4lY/s1600/ndizi.jpg

 

Taggar: Afrika, Burundi, afrikansk mat, bananer, matbananer, nötkött;

Traditionell Pad Thai Räkor

 
 
Ingredienser:

 200 g Thai nudlar
 200 g räkor
 100 g gul tofu
 1 st. ägg
 50 ml olja
 200 g böngroddar
 1-2 st. kuicheai
 2 msk jordnötter
 1 msk Kajennpeppar
 2 msk strösocker
 1 st lime


Sås Pad Thai:
 100 g Tamarind
 2 msk strösocker
 50 ml fisksås

 

Gör så här:
1. Börja med såsen.
2. Blanda ihop de tre ingredienserna och ställ såsen åt sidan till senare.
3. Lägg thainudlarna i vatten så att de mjuknar.
4. Värm stekpannan och häll i olja.
5. Lägg i den gula tofun, när stekpannan är varm.
6. Häll i hälften av såsen och Kajennpepparn och rör om.
7. Lägg i räkorna när det doftar gott, och rör om tills räkorna är färdigstekta.
8. Blanda i nudlarna och resten av såsen och rör om.
9. För ihop allt till ena sidan av stekpannan. Häll i ägget och rör om så att det blir äggröra
10. Blanda ihop allt tillsammans med böngroddarna.
11. Lägg upp på en tallrik och strö över jordnötter, kuicheai och strösocker.
12. Pressa lime över alltihop och servera.

 

 

Usa Öberg

Bild: http://thumbs.dreamstime.com/z/rissoppa-med-r%C3%A4ka-36951484.jpg

Taggar: Thailand, räkor;