Kyckling panang curry

 
 

Ingredienser

v  500 g kycklingbröst

v  1 burk kokosmjölk

v  300 g vatten eller kycklingspad

v  1-1,5 msk socker

v  60 g fisksås eller salt

v  5 basilikablad

v  2 msk panang currypasta

v  1 finhackad röd chill

 

Gör så här:

1.       Skär kycklingbröstet i bitar. Lägg det på en tallrik.

2.       Värm en panna till mediumväme.

3.       Häll i lite kokosmjölk och currypasta i pannan och rör om till en slät blandning.

4.       Tillsätt kycklingen, kokosmjölken och häll i litet vatten.

5.        Låt det koka ca 5 minuter. Tillsätt salt och socker.

6.       Lägg i finhackad chili och basilika.

7.       Smaka av. Tillsätt mer socker eller fisksås om det behövs.

 

 Tongmai Tongchot

 

BILD: http://thailaan.se/recept/kycklingpaneng1.jpg

 

 

 

Taggar: Curry, Panang, Thailand, kokos, kyckling;

Kommentera inlägget här :