
Ø 1 stor röd lök
Ø 2 tomater
Ø 2 morötter
Ø 1 kilo spenat
Ø 2 stora potatisar
Ø ½ gul paprika
Ø ½ röda paprikor
Ø ½ grön paprika
Ø svartpeppar
Ø salt
Ø olja till stekning
Ø 2 gröna chilifrukter
Ø 3 klyftor vitlök
Gör så här:
1. Skala och hacka lökarna och vitlöken.
2. Stek i olja 2-3 minuter tills det blir brunt.
3. Skala och hacka morötterna. Skär dem i små tärningar och blanda med löken i stekpannan.
4. Skär paprikorna i små tärningar och lägg dem i stekpannan.
5. Hacka potatisarna och skär dem i små tärningar. Tillsätt dem i stekpannan.
6. Skölj spenaten och låt den rinna av.
7. Skär tomaterna i små bitar.
8. Dela chilifrukterna i två långa delar och ta bort de vita fröna.
9. Tillsätt tomaterna och chilin.
10. Salta och peppra.
11. Rör om och låt puttra på svag varme i 20 minuter.
12. Provsmaka så att potatisen är genomkokt.
13. Servera med enjera eller ris och bröd.
Luwam Emhazion