Hamli från Eritrea

 
 
Ingredienser:

Ø  1 stor röd lök                                                                                            

Ø  2 tomater

Ø  2 morötter

Ø  1 kilo spenat

Ø  2 stora potatisar

Ø  ½ gul paprika

Ø   ½ röda paprikor

Ø  ½ grön paprika

Ø  svartpeppar

Ø  salt

Ø  olja till stekning

Ø  2 gröna chilifrukter

Ø  3 klyftor vitlök

 

 

Gör så här:  

1.       Skala och hacka lökarna och vitlöken.

2.       Stek i olja 2-3 minuter tills det blir brunt.

3.       Skala och hacka morötterna.  Skär dem i små tärningar och blanda med löken i stekpannan.

4.       Skär paprikorna i små tärningar och lägg dem i stekpannan.

5.       Hacka potatisarna och skär dem i små tärningar. Tillsätt dem i stekpannan.

6.       Skölj spenaten och låt den rinna av.

7.       Skär tomaterna i små bitar.

8.       Dela chilifrukterna i två långa delar och ta bort de vita fröna.

9.       Tillsätt tomaterna och chilin.

10.   Salta och peppra.

11.   Rör om och låt puttra på svag varme i 20 minuter.

12.   Provsmaka så att potatisen är genomkokt.

13.   Servera med enjera eller ris och bröd.  

 

Luwam Emhazion

 

Bild: https://www.google.se/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fvengefulvegetarians.files.wordpress.com%2F2011%2F03%2Fentree

Taggar: Eritrea, enjera, hamli, injera, spenat;

Kommentera inlägget här :