Fattoush från Irak

 
 

Ingredienser

·       1 st pitabröd

·       3 st stora tomater

·       2 st gurkor

·       5 st romansallad

·       ½ röd paprika

·       ½ gul paprika

·       ½ grön paprika

·       2 st lökar

·       5 st rädisor

·       4 tsk olivolja

·       1 msk mynta

·       2 msk citronsaft

·       4 tsk salt

·       1 msk sumak (arabiska kryddor)

 

Gör så här

1         Skär löken, gurkan, tomaterna, romansalladen och paprikan i rutor.

2         Tillsätt myntan och rädisorna.

3         Lägg dem i en salladsskål.

4         Skär pitabröden i rutor.

5         Stek bitarna i olja 2 minuter. Lägg dem på sidan.

6         Blanda salt, sumak, citronsaft och olivolja.

7         Lägg allt i salladsskålen och blanda.

8         Lägg pitabrödsbitarna ovanpå salladen.

9         Servera som ensamrätt eller tillsammans med en huvudrätt.

 

Smaklig måltid!

 

Miri Rula 

 

Bild: https://thefooddoctor.files.wordpress.com/2011/09/fattoush21.jpg

Taggar: Fattoush, Irak, sallad;

Kommentera inlägget här :