KISIR - turkisk bulgursallad

 
 
 

Ingredienser:

  • 7-8 färska lökar
  • 1 gul lök
  • 5 blad basilika
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapuré
  • 2 glas hett vatten
  • 1 msk salt
  • 2 glas småkornig bulgur
  • 1 msk mynta
  • 2 kajennpeppar
  • 1 msk krossad svartpeppar
  • 1 liten kkp citronsaft
  • 1 liten kkp olivolja
  • 1 msk färska myntablad
  • 2 tomater
  • 3 stora salladsblad

 

Gör så här:

1.       Lägg bulguren i glasskål. Häll hett vatten över bulguret.

2.       Tillsätt saltet. Lägg en tallrik över glasskålen.

3.       Låt den stå i ungefär 10-15 minuter.

4.       Lägg tomatpuré och paprikapuré på bulguret.

5.       Hacka salladlöken, den gula löken, persiljan och vitlöksklyftorna. Tillsätt dem i bulguret.

6.       Blanda ordentligt tills ingredienserna blandat sig med varandra.

7.       Tillsätt sedan kryddorna, citronsaften och olivoljan.

8.       Blanda sedan ordentligt med händerna.

9.       Skär tomaterna och lägg dem ovanpå kisir.

Så, nu är det färdigt att äta.

Smaklig måltid!

 

Sewim Bedri Khalil



BILD: http://turkuyardost.com/wp-content/uploads/2013/12/K%C4%B1s%C4%B1r-Tarifi.jpg

Adaspolo ba Morgh

Afghanskt ris med kyckling
 
 
Ingredienser:

3 kycklingbröst

300 g ris

50 g linser

2o g russin

½ paprika

1 tsk salt

1 tsk kummin

 

Gör så här:

1.       Tvätta rent riset och blötlägg det i vatten 1 timma innan tillagning.  

2.       Koka upp rent vatten i en stor kastrull.

3.        Häll riset i det kokande vattnet och låt det koka cirka 15 minuter.

4.       Slå bort vattnet genom i en sil.

5.       Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg i linserna och låt dem koka cirka 15 minuter.  
Slå av vattnet från linserna genom en sil.

6.       Stek russinen med lite olja i en stekpanna cirka 2 minuter.

7.       Värm kastrullen lite. Lägg riset, linserna och russinen i kastrullen. Häll lite olja och salt ovanpå riset.

8.       Lägg ett tyg över kastrullen och lägg på locket.

9.       Låt riset ånga i cirka 15 minuter.

10.   Stek löken tillsammans med kycklingbrösten cirka i oljan i 15 minuter.

11.   Tillsätt tomatpurén, paprikan och saltet.

12.   Låt det puttra cirka 10 minuter.

13.   Lägg upp risblandningen på ett fat och lägg kycklingen ovanpå.

 

 

Bild: Jackson 

Taggar: Afghanistan, adaspolo ba morgh, afghansk, afghanskt, bröstfilé, kummin, kyckling, kycklingbröst, kycklingbröstfilé, linser, paprika, ris, russin;

Nawsaj - kurdisk kaka

 

  

Ingredienser:

·       800 g vetemjöl

·       150 g jäst

·       1 tsk olja

·       1 tsk vaniljsocker

·       250 g mjölk

·       1 tsk salt

·       3 kkp vatten

 

Gör så här:

1.       Blanda ihop vetemjölet, jästen och saltet.

2.       Till sätt sockret och häll i oljan och vispa till en slät smet.

3.       Ställ degen på en varm plats i cirka 30 minuter.

4.       Della degen i små bitar och rulla dem till bollar.

5.       Platta ut degen till runda plattor med händerna.

6.       Stek plattorna i stekpannan i varm olja i cirka 3 minuter.

Nwsaj är godast varm tillsammans med kaffe eller te.

 

Receptet är skrivet av Ali

 

Bilder:
https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s640x640/sh0.08/e35/12747561_1695048017442699_2014639323_n.jpg?ig_cache_key=MTE4OTk3MDEzOTE4Njk3NTE0OA%3D%3D.2

https://i.ytimg.com/vi/tqGouiaZIeM/hqdefault.jpg

Taggar: Kurdistan, kurdisk, nawsaj;