Etiopisk KITFO

 

 

Ingredienser:

·       500 g färsk fransyska

·       1 tsk chilipulver

·       1 tsk malen kardemumma

·       1-2 tsk salt

·       300 g etiopiskt smör
(finns på afrikanska butiker)

·        2 etiopiska enjera
(finns på afrikanska butiker)

 

Gör så här:

1          Hacka och mixa köttet.

2          Lägg i köttet i en bunke.

3          Blanda köttet med kardemumma, salt och chilipulver.

4          Smält smöret.

5          Blanda smöret med köttet och rör om. Nu är det Kitfo.

6          Lägg enjera på ett fat och lägg Kitfo ovanpå enjeran.

7          Servera med ett glas rött vin.

 

 

 

Tesfa Bayabel


Bild:
http://mmm-yoso.typepad.com/.a/6a00d83451b81169e2017d3da07e66970c-500wi

http://ww2.kqed.org/bayareabites/wp-content/uploads/sites/24/2012/02/close-up-bite.jpg

 

Taggar: Etiopien, Kitfo;

Kommentarer :

#1: Anonym

Vad är skillnaden mellan etiopiskt smör och svenskt smör?

skriven
#2: Anonym

Vad är skillnaden mellan etiopiskt smör och svenskt smör?

Svar: Etiopiskt smör är ett berett och kryddat smör. Du kan göra ditt eget. :) Här kan du se vad det är.
https://en.wikipedia.org/wiki/Clarified_butter

Här kan du se hur man gör etiopiskt smör. :)
https://youtu.be/BK5Y6td9AW8
Åsa E Melander

skriven

Kommentera inlägget här :