Thailändsk kyckling med grön curry
Ingredienser:
· 4 kycklingfiléer
· 2 bitar citrongräs
· 3 blad thailändsk basilika
· 1 st röd chili
· 2 msk grön curry
· 1 burk kokosmjölk
· 1 burk bambuskott i skivor
· 2 msk thailändsk fisksås
· 2 msk socker
· 2 msk olja
Gör så här:
1. Skär kycklingfiléerna i tunna bitar.
2. Finhacka chilin.
3. Stek kycklingen i en het olja kastrull.
4. Tillsätt den gröna curryn i pannan och rör om lite. Låt det koka någon minut.
5. Tillsätt kokosmjölk, bambuskott, fisksås, socker och citrongräs. Låt det koka i 3-5 minuter.
6. Smaka av. Tillsätt mer socker eller fisksås om det behövs.
7. Lägg upp i en djuptallrik.
8. Garnera med basilika och chili.
9. Servera med ris eller thailändska nudlar.
Jenjira Weerakoon