Somaliska FRIED BISCUITS

Ingredienser:

·       8 ägg

·       1 tsk bakpulver 

·       1 tsk vanillin

·       2 kkp socker

·       2 kkp mjölk

·       500 g smör

·       1 ½ kg mjöl

·        matolja (frityr, raps eller oliv)

 

Gör så här:

1.       Vispa äggen, bakpulvret och vanillin-pulvret i en skål under cirka 5 minuter.  

2.       Tillsätt sockret, mjölken och smöret.

3.        Vispa det tills det är en slät smet.

4.       Tillsätt mjölet och blanda nu med din hand.

5.        Lägg upp degen på bordet.

6.       Forma till långa rullar och skär dessa i små bitar.

7.       Ta fram en hög kastrull och värm oljan i den. Oljan ska vara så djup att bitarna badar i den.

8.        Fritera bitarna tills de ser guldbruna ut.

9.       Ta upp dem ur oljan med en hålslev och lägg dem på ett papper.

 

Obs! Vakta oljan noga, så att den inte kokar över!
Om oljan kommer ut på spisen, så kan den fatta eld.  

 

Sadia Salad 

Taggar: Bisquits, Fried, Somalia, friterade kakor, somalisk, somaliska kakor;

Kek från Irak

 
Ingredienser:

·       4 ägg

·       1 tsk vaniljsocker

·       1 ½  kkp socker

·       1 kkp olja

·       1 kkp mjölk

·       3 kkp vetemjöl

·       1 tsk bakpulver

·       1 apelsin

 

Gör så här:

1.       Sätt ugnen på 180 grader.

2.       Vispa ihop ägg och vaniljsocker till en smet.

3.       Tillsätt socker och häll i olja mixa till slät smet.

4.       Blanda ihop vetemjöl och bakpulver.

5.       Tillsätt mjölk och vetemjöl mixa till slät smet.

6.       Riv skalet på apelsinen.

7.       Blanda försiktigt ner det i smeten.

8.       Smöra en form och häll i smeten i formen.

9.       Grädda i ugnen i cirka 45 minuter.

 

Kek är godast varm tillsammas med kaffe eller te.


Jenan Alyosif

 

BILD: http://www.bildiris.com/images/haberler/havuclu-kek55cdeb8048282.jpg

Taggar: Irak, Kek, sockerkaka;

Fattoush från Irak

 
 

Ingredienser

·       1 st pitabröd

·       3 st stora tomater

·       2 st gurkor

·       5 st romansallad

·       ½ röd paprika

·       ½ gul paprika

·       ½ grön paprika

·       2 st lökar

·       5 st rädisor

·       4 tsk olivolja

·       1 msk mynta

·       2 msk citronsaft

·       4 tsk salt

·       1 msk sumak (arabiska kryddor)

 

Gör så här

1         Skär löken, gurkan, tomaterna, romansalladen och paprikan i rutor.

2         Tillsätt myntan och rädisorna.

3         Lägg dem i en salladsskål.

4         Skär pitabröden i rutor.

5         Stek bitarna i olja 2 minuter. Lägg dem på sidan.

6         Blanda salt, sumak, citronsaft och olivolja.

7         Lägg allt i salladsskålen och blanda.

8         Lägg pitabrödsbitarna ovanpå salladen.

9         Servera som ensamrätt eller tillsammans med en huvudrätt.

 

Smaklig måltid!

 

Miri Rula 

 

Bild: https://thefooddoctor.files.wordpress.com/2011/09/fattoush21.jpg

Taggar: Fattoush, Irak, sallad;