
Skär vitkålen med en osthyvel.

Fräs lök och vitlök tills den är mjuk och genomskinlig.

Jättegott och hälsosamt. 👍🏼😊
Matbananer med nötkött från Burundi
Ingredienser:
· 10 matbananer
· ½ kg nötkött
· 2 tomater
· 3 msk vegetabilisk olja
· 1 tsk curry
· 2 gula lökar
· 3 klyftor vitlök
· 1 tsk röd chilipeppar
· ¼ tsk svartpeppar
· 1 tsk salt
Gör så här:
1. Skär bananerna och skär dem i bitar.
2. Skär nötköttet i små bitar.
3. Hacka lökarna och tomaterna.
4. Mosa eller pressa vitlöken.
5. Häll oljan i en kastrull och sätt på spisen tills oljan är varm.
6. Stek kryddorna och köttet tills köttet är brunt.
7. Blanda bananerna med köttet och kryddorna.
8. Tillsätt salt, rödchilipeppar och svartpeppar.
9. Rör om väl och häll i en kopp vatten.
10. Koka upp, men inte så länge så att bananerna blir mosiga.
11. Smaka av.
12. Servera en sallad och något som du gillar att dricka.
Sandra Norberg
Bild: http://1.bp.blogspot.com/-aZo4Ok7mBAc/U0AddyDcZpI/AAAAAAAAFfk/7fQewfMi4lY/s1600/ndizi.jpg
200 g Thai nudlar
200 g räkor
100 g gul tofu
1 st. ägg
50 ml olja
200 g böngroddar
1-2 st. kuicheai
2 msk jordnötter
1 msk Kajennpeppar
2 msk strösocker
1 st lime
Sås Pad Thai:
100 g Tamarind
2 msk strösocker
50 ml fisksås
Gör så här:
1. Börja med såsen.
2. Blanda ihop de tre ingredienserna och ställ såsen åt sidan till senare.
3. Lägg thainudlarna i vatten så att de mjuknar.
4. Värm stekpannan och häll i olja.
5. Lägg i den gula tofun, när stekpannan är varm.
6. Häll i hälften av såsen och Kajennpepparn och rör om.
7. Lägg i räkorna när det doftar gott, och rör om tills räkorna är färdigstekta.
8. Blanda i nudlarna och resten av såsen och rör om.
9. För ihop allt till ena sidan av stekpannan. Häll i ägget och rör om så att det blir äggröra
10. Blanda ihop allt tillsammans med böngroddarna.
11. Lägg upp på en tallrik och strö över jordnötter, kuicheai och strösocker.
12. Pressa lime över alltihop och servera.
Usa Öberg
Bild: http://thumbs.dreamstime.com/z/rissoppa-med-r%C3%A4ka-36951484.jpg