Etiopisk KITFO

 

 

Ingredienser:

·       500 g färsk fransyska

·       1 tsk chilipulver

·       1 tsk malen kardemumma

·       1-2 tsk salt

·       300 g etiopiskt smör
(finns på afrikanska butiker)

·        2 etiopiska enjera
(finns på afrikanska butiker)

 

Gör så här:

1          Hacka och mixa köttet.

2          Lägg i köttet i en bunke.

3          Blanda köttet med kardemumma, salt och chilipulver.

4          Smält smöret.

5          Blanda smöret med köttet och rör om. Nu är det Kitfo.

6          Lägg enjera på ett fat och lägg Kitfo ovanpå enjeran.

7          Servera med ett glas rött vin.

 

 

 

Tesfa Bayabel


Bild:
http://mmm-yoso.typepad.com/.a/6a00d83451b81169e2017d3da07e66970c-500wi

http://ww2.kqed.org/bayareabites/wp-content/uploads/sites/24/2012/02/close-up-bite.jpg

 

Taggar: Etiopien, Kitfo;

Köttfärssås à la Burundi

Nyama Ya Kusaga för ca 4 Personer

 

Ingredienser:

500 g köttfärs av nöt              

1 gul lök

3 klyftor vitlök

½ tsk svartpeppar

500 g krossade tomater

1 påse Kryddor till en Bolognese
(se bild här nedanför)

3 msk olivolja

4 dl vatten

1 tsk salt

persilja till garnering

 

 
 


Gör så här:

1.      Hacka lökarna.

2.      Häll oljan i en kastrull och sätt på spisen till oljan är varm.

3.      Pressa vitlöken i kastrullen.

4.      Lägg löken i den varma oljan och rör tills löken är brun.

5.      Lägg köttfärsen i kastrullen tillsammans med löken och rör om väl till köttfärsen är brun.

6.      Tillsätt krossade tomater, salt och svartpeppar.

7.      Tillsätt Bolognese-kryddorna i kastrullen och rör om.

8.      Häll i vattnet.

9.      Låt det koka i cirka 10 minuter.

10.  Servera med en god pasta, sallad och en dryck, som du gillar.

 

Sandra Norberg

 

Bilder: 
https://static.mathem.se/shared/images/products/large/mix-kottfarssas-79g-findus-1.jpg

http://traningslara.se/wp-content/uploads/2010/06/spaghetti.bolognese.gott.jpg

 
 
Taggar: Burundi, Nyama Ya Kusaga, köttfärssås;

Stekta kycklingvingar på thailändskt sätt

 
 

Ingredienser:

·       400 gram kycklingvingar

·       3 dl vetemjöl

·       1½ tsk salt

·       2 msk ostronsås

·       1 dl vatten

 

Gör så här:

1.      Skölj ren kycklingvingarna.

2.      Blanda vetemjölet, saltet, ostronsåsen, vattnet och kycklingvingarna i en bunke.

3.      Vänta i cirka 10 minuter.

4.      Stek kycklingvingarna i het olja tills de blir gyllenbruna och knapriga.

5.       Servera med ris och chilisås.

 

Neranchala Johansson

 

Bild: 
http://thumbs.dreamstime.com/x/en-serving-av-djupa-stekt-kycklingvingar-16793558.jpg

 

Taggar: Thailand, kycklingvingar;