Traditionell Eritreansk Shiro

 
 
 
 

Ingredienser:

  • 1 stor gul lök

  • 2 stora tomater

  • 1/2 dl vatten

  • 1/2 dl shiropulver (torkade malda kikärtor)

  • 1 tsk Berbere-pulver 

  • Vitlök, salt och peppar eller grön chili


Gör så här:
1. Stek löken tills vattnet har dunstat och den är mjuk och brun.

2. Hacka tomaterna. Lägg dem i en mixer. Tillsätt dem sedan i löken, som nu har fått fin färg. 

3. Låt såsen koka cirka 5 minuter tills vattnet från tomaterna har dunstat.

4. Tillsätt vattnet och låt koka upp.

5. Sänk värmen och låt din shiro koka på svag värme i cirka 15 minuter,  såsen skall bli tjock.

6. Tillsätt lite vitlök och smaka av med salt och peppar. 

 

Servera din shiro med injera, grön chili och grönsaker.

 

Amin Adam 

 

Bild: https://en.wikipedia.org/wiki/Shiro_(food)#/media/File:Taita_and_shiro.jpg

 

Taggar: Eritrea, shiro;

Kommentera inlägget här :