Köttfärssås à la Burundi

Nyama Ya Kusaga för ca 4 Personer

 

Ingredienser:

500 g köttfärs av nöt              

1 gul lök

3 klyftor vitlök

½ tsk svartpeppar

500 g krossade tomater

1 påse Kryddor till en Bolognese
(se bild här nedanför)

3 msk olivolja

4 dl vatten

1 tsk salt

persilja till garnering

 

 
 


Gör så här:

1.      Hacka lökarna.

2.      Häll oljan i en kastrull och sätt på spisen till oljan är varm.

3.      Pressa vitlöken i kastrullen.

4.      Lägg löken i den varma oljan och rör tills löken är brun.

5.      Lägg köttfärsen i kastrullen tillsammans med löken och rör om väl till köttfärsen är brun.

6.      Tillsätt krossade tomater, salt och svartpeppar.

7.      Tillsätt Bolognese-kryddorna i kastrullen och rör om.

8.      Häll i vattnet.

9.      Låt det koka i cirka 10 minuter.

10.  Servera med en god pasta, sallad och en dryck, som du gillar.

 

Sandra Norberg

 

Bilder: 
https://static.mathem.se/shared/images/products/large/mix-kottfarssas-79g-findus-1.jpg

http://traningslara.se/wp-content/uploads/2010/06/spaghetti.bolognese.gott.jpg

 
 
Taggar: Burundi, Nyama Ya Kusaga, köttfärssås;

Kommentera inlägget här :