Traditionell Pad Thai Räkor

 
 
Ingredienser:

 200 g Thai nudlar
 200 g räkor
 100 g gul tofu
 1 st. ägg
 50 ml olja
 200 g böngroddar
 1-2 st. kuicheai
 2 msk jordnötter
 1 msk Kajennpeppar
 2 msk strösocker
 1 st lime


Sås Pad Thai:
 100 g Tamarind
 2 msk strösocker
 50 ml fisksås

 

Gör så här:
1. Börja med såsen.
2. Blanda ihop de tre ingredienserna och ställ såsen åt sidan till senare.
3. Lägg thainudlarna i vatten så att de mjuknar.
4. Värm stekpannan och häll i olja.
5. Lägg i den gula tofun, när stekpannan är varm.
6. Häll i hälften av såsen och Kajennpepparn och rör om.
7. Lägg i räkorna när det doftar gott, och rör om tills räkorna är färdigstekta.
8. Blanda i nudlarna och resten av såsen och rör om.
9. För ihop allt till ena sidan av stekpannan. Häll i ägget och rör om så att det blir äggröra
10. Blanda ihop allt tillsammans med böngroddarna.
11. Lägg upp på en tallrik och strö över jordnötter, kuicheai och strösocker.
12. Pressa lime över alltihop och servera.

 

 

Usa Öberg

Bild: http://thumbs.dreamstime.com/z/rissoppa-med-r%C3%A4ka-36951484.jpg

Taggar: Thailand, räkor;

Kommentera inlägget här :