Kycklingben med pommes frites från Irak

INGREDIENSER:

·       10 kycklingben

·       3 ägg

·       8 dl mjöl

·       5 dl Corn Flakes

·       ½ l vinäger, 2 L vatten

·       ½ l yoghurt

·       Salt

·       Kryddor: 2 tsk svartpeppar, 2 tsk curry, 2 tsk ingefära, 2 tsk paprika pulver, 2 tsk Sju kryddor (arabisk krydda) 

 

 

GÖR SÅ HÄR:

 

1.       Gör en marinad av 2 l vatten, ½ l vinäger, ½ l yoghurt, 1 tsk salt, 1 tsk svartpapper, 1 tsk curry, 1 tsk ingefära, 1 tsk Sju kryddor, 1 tsk paprikapulver i en djup skål och blanda ihop.

2.       Lägg kycklingbenen i marinaden och låt det står i kylskåpet i en dag.

3.       Krossa Corn Flakes och blanda med mjöl och 1 tsk svartpapper, 1 tsk curry, 1 tsk ingefära, 1 tsk Sju kryddor, 1 tsk papprika pulver och en nypa salt.

4.       Knäck äggen i en skål och vispa ihop med en nypa salt och peppar.

5.       Lyft upp kycklingen ur marinaden och låt den rinna av.

6.       Vänd kycklingen först i äggblandningen och sedan i paneringen (Corn Flakes med mjöl och kryddor).

 

 

7.       Fritera helst kycklingen i en fritös, för då blir den bäst. Annars i en hög kastrull med kokande olja, men då bör kycklingen först kokas i vatten innan den paneras.

8.       Fritera ca 20 minuter.

 

Njut av chef Ahmed Eyadas goda mat. :) 

 

 
 
 
 
 
Taggar: Corn Flakes, Irak, irakisk mat, kyckling, pommes frites;

Kommentera inlägget här :