Thai Chicken Rick

 

Ingredienser:

  •     1 hel kyckling
  •     5 dl jasminris
  •     4-5 klyftor vitlök
  •     1 liten bit ingefära
  •     1 msk salt
  •     1 knippa färsk koriander

  Sås:

    ½ dl bönor

  •     ½ dl soja
  •     1 msk mörk soja
  •     ½ dl socker
  •     1 msk hackad ingefära
  •     1 msk hackad vitlök
  •     5 - 6 st chili

 Gör så här:

1.      Koka kycklingen i vatten i en stor kastrull. Häll i 1 msk salt.

2.      Ta bort skummet ovanpå vattnet, så att det inte blir för fet mat.

3.      Ta upp kycklingen från kastrullen.  

4.      Skär kycklingen fint och lägg upp på en fin tallrik.

5.      Koka riset i en kastrull. Följ instruktionen på förpackningen. Istället för vanligt vatten, så använder man vattnet som man kokade kycklingen i. Riset ska bli lite oljigt. Samtidigt som vi kokar riset ska vi lägga i ingefära och vitlök också.


Medan vi väntar på riset så kan vi göra såsen till maten.
Den är lätt att göra:

6.      Mixa soja, mörk soja och socker.

7.      Servera riset och kycklingen med såsen i en skål bredvid.

 

Sitthichai Rasanoi

Taggar: Thai Chicken, Thai Chicken Rick, Thailand, Thailändsk kyckling;

Kommentera inlägget här :