Somaliska FRIED BISCUITS

Ingredienser:

·       8 ägg

·       1 tsk bakpulver 

·       1 tsk vanillin

·       2 kkp socker

·       2 kkp mjölk

·       500 g smör

·       1 ½ kg mjöl

·        matolja (frityr, raps eller oliv)

 

Gör så här:

1.       Vispa äggen, bakpulvret och vanillin-pulvret i en skål under cirka 5 minuter.  

2.       Tillsätt sockret, mjölken och smöret.

3.        Vispa det tills det är en slät smet.

4.       Tillsätt mjölet och blanda nu med din hand.

5.        Lägg upp degen på bordet.

6.       Forma till långa rullar och skär dessa i små bitar.

7.       Ta fram en hög kastrull och värm oljan i den. Oljan ska vara så djup att bitarna badar i den.

8.        Fritera bitarna tills de ser guldbruna ut.

9.       Ta upp dem ur oljan med en hålslev och lägg dem på ett papper.

 

Obs! Vakta oljan noga, så att den inte kokar över!
Om oljan kommer ut på spisen, så kan den fatta eld.  

 

Sadia Salad 

Taggar: Bisquits, Fried, Somalia, friterade kakor, somalisk, somaliska kakor;

Kommentera inlägget här :