Ndizi na nyama ya ng`ombe - från Burundi

 

Matbananer med nötkött från Burundi

 

 

Ingredienser:

·       10 matbananer

·       ½ kg nötkött

·       2 tomater

·       3 msk vegetabilisk olja

·       1 tsk curry

·       2 gula lökar

·       3 klyftor vitlök

·       1 tsk röd chilipeppar

·       ¼ tsk svartpeppar

·       1 tsk salt 

 

Gör så här:

1.       Skär bananerna och skär dem i bitar.

2.       Skär nötköttet i små bitar.

3.       Hacka lökarna och tomaterna.

4.       Mosa eller pressa vitlöken.

5.       Häll oljan i en kastrull och sätt på spisen tills oljan är varm.

6.       Stek kryddorna och köttet tills köttet är brunt.

7.       Blanda bananerna med köttet och kryddorna.

8.       Tillsätt salt, rödchilipeppar och svartpeppar.

9.       Rör om väl och häll i en kopp vatten.

10.   Koka upp, men inte så länge så att bananerna blir mosiga.

11.   Smaka av.

12.   Servera en sallad och något som du gillar att dricka.

 

Sandra Norberg

 

Bild: http://1.bp.blogspot.com/-aZo4Ok7mBAc/U0AddyDcZpI/AAAAAAAAFfk/7fQewfMi4lY/s1600/ndizi.jpg

 

Taggar: Afrika, Burundi, afrikansk mat, bananer, matbananer, nötkött;

Kommentera inlägget här :