Jenjira Geng kiew wan gai

Thailändsk kyckling med grön curry

 
 

Ingredienser:

·       4 kycklingfiléer

·       2 bitar citrongräs

·       3 blad thailändsk basilika

·       1 st röd chili

·       2 msk grön curry

·       1 burk kokosmjölk

·       1 burk bambuskott i skivor

·       2 msk thailändsk fisksås

·       2 msk socker

·       2 msk olja

 

Gör så här:

1.       Skär kycklingfiléerna i tunna bitar.

2.       Finhacka chilin.

3.       Stek kycklingen i en het olja kastrull.

4.       Tillsätt den gröna curryn i pannan och rör om lite. Låt det koka någon minut.

5.       Tillsätt kokosmjölk, bambuskott, fisksås, socker och citrongräs. Låt det koka i 3-5 minuter.

6.       Smaka av. Tillsätt mer socker eller fisksås om det behövs.

7.       Lägg upp i en djuptallrik.

8.       Garnera med basilika och chili.

9.       Servera med ris eller thailändska nudlar.  


 Jenjira Weerakoon

 

Bild: http://www.google.se/search?q=geng+kiew+wan+gai&biw=1366&bih=651&source=Inms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIl-P2sNnQyAIVw_xyCh3DVwXO#imgrc=k3-TyDx5W_RmOM%3A  

 

 
 
Taggar: Thailand, Thailändsk kyckling, grön curry';

Kommentera inlägget här :